RMD vrea sa dea valoare cuvintelor: Sunt roman!

―13 Mar 2019 16:54 Ancuta Luminita (membru)

Cate ceva din ce am simtit dupa frumoasa intalnire de acum cateva zile cu dl Cristy Baisan si sustinatorii RMD.

" Mie imi place ideea, dar eu nu vreau sa fac politica."

Cam asa spun toti oamenii curati, sinceri, care nu si construiesc viata dupa interese. Cu ei trebuie sa ne gasim in primul rand. Ei vor fi oamenii de baza ai RMD.

Vorbind azi cu cineva despre prezentarea din 10 martie a domnului Cristy Baisan, am inteles chiar mai profund de ce e nevoie sa construim acest RMD mai puternic.  Oriunde ai pleca in lume departe de "uratul" din tara, cineva tot te va intreba de unde esti. Si atunci vei spune, chiar daca cu jumatate de gura, ca esti din Romania. Cum ai sa te simti atunci? Oricat te-ai integra de bine intr o comunitate in alta tara, gandul ca esti roman va ramane undeva in inima ta toata viata.
 De aceea, participand alaturi de RMD la re-constructia tarii, nu este decat o onoare. Alaturandu-te unei miscari care vrea sa intareasca identitatea noastra nationala, este o cinste adusa in primul rand tie ca roman, apoi familiei tale si tarii in care te ai nascut. 

Misiunea domnului Baisan este una demna de tot respectul: isi doreste ca numele de roman sa aiba valoarea cuvenita. In esenta lui, romanul este un om simplu, dar profund. Prin aceasta simplitate a lui si prin usurinta cu care accepta lucrurile in general, romanul a putut prelua usor fatete care nu-l onoreaza. Simplitatea lui l-a putut transforma in sluga, usurinta cu care a acceptat sa fie dominat din joaca, s-a transformat mai apoi in ceva mai serios si iar a devenit "supus" cu forta. Cand n-a mai rezistat, s-a razvratit, dar n a fost destul de pregatit sa revina si sa fie stapan cu autoritate in fata celor care n-aveau ce cauta in tara lui (pentru ca era simplu si curat in interiorul lui, n a fost manat de nimic din interior care urmarea ceva "maret").

Eu cred ca avem ca romani 2 atribute importante: simplitatea si usurinta cu care acceptam lucrurile in general. Dumnezeu cred ca stie potentialul nostru si doar ne asteapta sa ne trezim si sa-l scoatem la iveala la adevarata lui valoare. 

SIMPLITATEA noastra ca romani ne pastreaza profunzimea pana la care putem ajunge. Iar usurinta cu care acceptam lucrurile in general, se poate transforma, la un moment dat, in acea SMERENIE care ne apropie de Dumnezeu. Smerenia nu este umilinta, ci este acea forta cu care te poti lupta cu cea mai puternica arma: IUBIREA. 

Asadar, avem nevoie ca, prin iubire pentru cei de langa noi si prin rabdare, sa fim noi insine o oglinda pentru ca oamenii cu care ne intalnim sa se recunoasca in simplitatea lor si sa vada lucrurile asa cum sunt ele acum in realitate. Atunci, vor fi mai receptivi la mesajul noastru si nu vor mai crede ca fac politica alaturandu-se RMD. 

Sa ne gasim, sa ne unim, sa faptuim si numele de roman sa-l cinstim!

Va-mbratisez cu drag pe fiecare in parte!

Comentarii

0 comentarii

Comentarii

0 comentarii

Articole recente

Poate fi puterea incoruptibila?

Cum sa nu cadem in "plasa"nociva a omului ajuns la putere?
―2019-03-22 11:52:47 0 comentarii

România: un popor demn și autoritar în crezul lui

Despre crezul romanilor
―2019-03-15 10:22:55 0 comentarii

Cat conteaza ceea ce fac cu iubire si asumare?

Devii constient de valoarea ta!
―2019-02-25 23:15:46 1 comentarii

USRR

USRR
―2019-02-24 21:45:34 8 comentarii

Un scop nobil si o echipa puternica!

Sa construim in jurul crezului!
―2019-02-22 09:55:45 0 comentarii

Bun venit pe platforma RMD Bacau!

Un indemn pentru constructia unei echipe frumoase RMD Bacau
―2019-02-21 00:01:09 1 comentarii
© 2019 - Partidul România Modernă și Demnă